Skip to main content

Tarina

Antero Varovainen ja Onnenkivi on tarina mielikuvituksen rikkaudesta ja onnen etsimisestä. Sarjakuvia ja vampyyrikertomuksia ahmivalla Juliuksella on vilkas mielikuvitus. Julius tapaa kaupungin laitamilla hylätyssä talossa asuvan Antero Varovaisen, joka esittäytyy haalistuneeksi, mansikkamehua juovaksi vampyyriksi. Julius ja Varovainen ystävystyvät. Yhdessä he yrittävät valmistaa Onnenkiveä, jonka ohje on Varovaisen isoäidin salaisessa reseptikirjassa. Julius haluaa antaa kiven toisistaan etääntyneille vanhemmilleen, jotta he löytäisivät uudestaan yhteisen onnen. Juliuksen ja Anteron laboratoriokokeet valmistaa Onnenkiveä takkuilevat pahasti kerta toisensa jälkeen, mutta he jatkavat sitkeästi onnen etsintää. 

antero varovainen ruokapoyta

JULIUS   

  Julius miettii

Seitsemänvuotias Julius (Emil Paloniemi) ahmii sarjakuvia ja vampyyritarinoita. Syksyllä alkava koulu, ja vanhempien mahdollinen ero kummittelevat Juliuksen mielessä. Mielikuvituksensa sekä salaperäisen uuden ystävänsä Antero Varovaisen avulla Julius koittaa etsiä ratkaisua löytääkseen vanhemmilleen jälleen onnen avaimet.

 ANTERO VAROVAINEN

            antero v 

Antero Varovainen (Mikko Nousiainen) on degeneroitunut vamppyyri, jonka säikkykohtaukset ja protokollan vastainen, mansikoihin keskittynyt ruokavalio ihmetyttävät muita aikuisia. Isoäitinsä reseptikirja oppaanaan Varovainen auttaa Juliusta hänen tavoitteessaan tuoda vanhempansa taas yhteen. Reseptikirjasta löytyy nimittäin paitsi herkulllisen mansikkamehun, myös Onnenkiven resepti. 

ILONA

         ilonapikkuresojavaaka

Juliuksen 9-vuotias sisko Ilona (Luna Huotari) on huippuoppilas, jolla on ystäviä ja tyylitajua - toisin kuin pikkuveljellä. Välillä Ilonaa ärsyttävät ja huolettavat Juliuksen vilkas mielikuvitus ja merkilliset tarinat. Ilona ja Julius tukeutuvat toisiinsa, kun eivät tiedä mitä heidän pitäisi tehdä vanhempiensa tilanteen kanssa.

 ISÄ, KULLERVO KIRVINEN   

  Kullervo    

Kullervo (Mikko Töyssy) on hajamielinen ja lempeä isä. Hän työskentelee rakennusmestarina, mutta haaveilee suunnittelevansa ja patentoivansa täydellisen kärpäslätkän, jolla poistaa paitsi kärpäset, myös hänen ja Juliuksen äidin väliin auennut kuilu. 

ÄITI, PAULA KIRVINEN

    thumbnail PAULA KIRVINEN

Paula (Maria Ylipää) on aktiivinen, energinen ja aikaansaava tyylitaituri. Hän työskentelee valtion virastotalossa, mutta vapaa-aikanaan suunnittelee ja ompelee vaatteita. Hän on huolissaan Juliuksesta, ja pelkää miten tämä tulee sopeutumaan kouluun. Paula osoittaa rakkauttaan tekemillään vaatteilla, ja Ilona saakin valmitujaismekon, ja Kullervolle olisi suunnitteilla päähine - jos tämä vain haluaisi sellaisen.  

MUMMO

mummo

Juliuksen ja Ilonan eläinkuoseihin pukeutuva mummo (Tuija Ernamo) on varsinainen ilopilleri. Hänen tavoitteenaan on tuoda naurua ja helpotusta Ilonalle ja Juliukselle hankalassa tilanteessa. Onneksi mummolta hoituu niin mansikkamehu, lihapullat, pituushyppy kuin neuvotkin.